Om thailand.no

Hua Hin

Hua Hin har vært et yndet feriested for skandinaver i mange år.  (foto © thailand.no)

Hua Hin ligger omlag 230 kilometer fra Bangkok internsjonale flyplass og har vært et yndet feriested for skandinaver i mange år. Stedet er blant de eldste badesteder i  Thailand.  Hua Hin fikk en spesiell status da Rama VI bygde sitt feriehus her og kongefamilien har har brukt Hua Hin som fritidssted siden 1926.

Hua Hin har fremdeles preg av fiskerlandsby samtidig som modere luksushoteller med kjente internasjonale kjeder som Hilton, Marriott og Hyatt ligger langs den fire kilometer lange stranda. Hua Hin har også en rekke rimelige gjestehus og hoteller i sentrum .

Her er gode shoppingmuligheter og nattmarkedet som arrangeres hver kveld er en populær turistattraksjon. Side om side ligger også det tradisjonelle Chatchai-markedet hvor den som er tidlig oppe kan få en dose av østens markeder i selskap med langt færre turister enn på nattmarkedet. Det er denne kombinasjonen av turistfasiliteter og thailandsk dagligliv som gjør Hua Hin til et populært feriested for mange. Den lange brede sandstranda er ypperlig for lange rusleturer og man kan også leie hest å ri langs stranda.