Om thailand.no

Thai Scandinavian Law Office Co. LTD söker juridisk rådgiver/advokat.

Thai Scandinavian Law Office Co. LTD söker juridisk rådgiver/advokat.

 

Thai Scandinavian Law Office har hovedkontor i Pattaya i Thailand samt avdeling i Hua Hin. Personen vi søker vil primært være tilknyttet vårt kontor i Pattaya, men må være villig til å reise til andre områder, dersom nødvendig. 
 
Har du nylig fullført din utdannelse eller har noen års erfaring, eller har gått over i pensjonstilværelsen håper vi dette kan være av interesse. Thai Scandinavian Law Office behandler de fleste rettsområder men har en betydelig oppdragsmengde knyttet til skatt, NAV, skifteoppgjör, testamenter, utflytting samt fast eiendom.
 
Vi søker en jurist med gode faglige kvalifikasjoner, kommersiell forståelse og gode samarbeidsevner.  Vi legger vekt på entusiasme, ambisjoner og evnen til å arbeide effektivt og selvstendig. Søkere må beherske engelsk og norsk og det vil være fordelaktig om söker kan beherske noe thai.

Vi tror på hardt arbeid som skal være bærekraftig over tid. I vårt team skal alle også ha et liv utenfor jobben. Og er du med på å skape verdiene så skal du selvsagt være med å dele verdiene. 
 
Vi tilbyr konkurransedyktig lønn og gode incitamentsordninger. 
 

Med vennlig hilsen

Thai Scandinavian Law Office
Ronny Mulstad
Kontakt Email :  ronny@thailawoffice.com

Introduksjon til Thailand - Næringsliv

Næringsliv

I tiåret fra 1985 til 1995 opplevde Thailand verdens høyeste økonomiske vekst, i gjennomsnitt 9 % pr. år. Økende spekulasjon mot den thailandske valutaen (baht) førte imidlertid til en krise i 1997 som avslørte store svakheter i finanssektoren. Bahten falt dramatisk i kurs, og kollapsen førte i sin tur til en større finansiell krise i hele den asiatiske regionen. Landet stabiliserte økonomien i 1999, hovedsakelig på grunn av en sterk eksportnæring (som opplevde en økning på 20 % i 2000). Veksten i 2003 og 2004 nådde over 6 % årlig. Thailands industri omfatter elektronikk, biler og tekstilindustri. Turisme står for rundt 5 % av Thailands BNP.

Ulike thailandske baht-sedler.Thailands bank er landets sentralbank, grunnlagt i 1942. Den har siden da blitt ledet av én guvernør og fire stedsfortredere. I tillegg til denne er det flere andre banker i landet, både lokale, nasjonale og utenlandske.

Landbruk er en viktig næringsvei i Thailand, og frem til turismen overtok, utgjorde landbruk den viktigste substansen i økonomien. Siden 1960 har landbrukets andel av BNP falt fra 40 % i 1960 til kun 10 % i 1996. Til tross for dette er landbruk fremdeles viktig; landet er verdens største eksportør av ris, maniokrod og gummi samt verdens neststørste eksportør av sukker.

Naturressurser og energi

Thailand var tidligere dekket av store regnskoger, men de fleste av disse er i dag borte, etter nesten ukontrollert skogshogst. Thailand har flere mineralforekomster, men det er få nok som er store nok til at det er lønnsomt å utvinne dem. Unntaket er tinn, som Thailand har store forekomster av. Frem til midten av 1980-årene ble det fremstilt tinn i stort omfang, men siden har produksjonen falt dramatisk. I løpet av 1990-årene ble gips en viktigere eksportvare enn tinn. Thailand har også forekomster av pottaske, jern, bly, kobber og sink, samt safirer, rubiner og jade, hvilket gjør landet til en av verdens største eksporterer av edelsteiner.

Thailand har hittil vært avhengig av å importere energi, men i 1990-årene ble produksjon av naturgass fra Siambukten påbegynt i større omfang. Det er også funnet tre mindre oljefelter i bukta, og det brukes store mengder brunkull. Rundt en fjerdedel av landes elektrisitet produseres ved kull-kraftverk. Samtidig stiger landets energinivå, og det importeres fortsatt store mengder fossilt brennstoff.

Turisme 

Thailand har mange godt utbygde feriesteder, og landets rike kulturarv, med mange vakre buddhistiske templer og storslåtte palasser, gjør Thailand et interessant land å dra på oppdagelsesreise til. Turisme har siden starten av 1980-årene vært Thailands viktigste kilde til utenlandsk valuta. De viktigste turistmålene er storbyen Bangkok og øya Phuket.

Infrastruktur

Thailands nett av jernbaner, kanaler og veier utgår fra Bangkok. Herfra går det fire jernbanelinjer; mot nord, nordøst, øst og syd. De 10 000 km kanalene – hovedsakeligt Chao Phraya og kanalene på den sentrale slette – spiller fortsatt en viss rolle innen transportnettverket, selv om veiene er viktigst. Hovedveinettet er et av de beste i Sørøst-ASia, men er allikevel utilstrekkelig. Spesielt er det behov for bedre veier i Bangkok, ettersom byen har bredt seg ut ukontrollert. Trafikksituasjonen i hovedstaten er kaotisk.

Bangkoks havn ble for et par år siden utvidet med containerhavnen Laem Chabang, som ligger på østsiden av bukten, men kapasiteten er fortsatt ikke høy nok. Den største internationale flyplassen er Don Muang utenfor Bangkok, men der er også internasjonale lufthavner i Chiang Mai, Hat Yai og Phuket. Thai Airways flyr både innenriks- og utenriksruter

Kilde: Wikipedia