Om thailand.no

Koh Samui

Koh Samui er den mest populære av øyene i Thailandbukta øst for det thailandske fastlandet. (foto © thailand.no )

Koh Samui står for omlag 10% av Thailands totale turisttrafikk og har omlag 1,5 million besøkende hvert år. Øya kjennetegnes av flotte strender, krystallklart vann, stort utvalg av  restauranter, shoppinggater, strandbarer, skredderbutikker, dykkesentre, spaanlegg, en utmerket goftbane samt en rekke eksklusive hoteller.

Koh Samui har et flateinnhold på omlag 250 km² og det tar en drøy time å kjøre rundt øya.

Chaweng er det største stedet på øya. Her finner du de flotteste strendene på øya og det mest populære turistområdet. Nyt gjerne kveldene på stranden på en av de mange strandrestaurantene hvor du kan nyte et fantask sjømatmåltid. Koh Samui er også en av verdens største eksportører av kokosnøtter og du finner en rekke gode retter med kokosnøttmelk som "penang chicken".

Øya byr også på en rekke feriefornøyelser – fra vannaktiviteter og massasje på stranden til shoppinggater, barer og restauranter.

Strendene Bophut og Mae Nam på nordkysten er roligere, men med et hyggelig utvalg av restauranter, barer og butikker. Både nær hotellene og i koselige Fisherman’s Village et lite stykke unna. I nærheten ligger også Hin Ngu med Koh Samuis mest kjente severdighet.  Den 15 meter høye, sittende Buddhaen er godt synlig på på toppen av en lang trapp.

Dette er et av Thailands beste områder for dykking og snorkling. Vest for Koh Samui ligger Ang Thong maritime nasjonalpark med et fargerikt dyre- og planteliv rundt korallrevene.

Bangkok Air har rimelige fly fra Bangkok og U-tapao sør for Pattaya. Flyturen tar omlag en time. Flyplassen på Koh Samui er kåret som verdens vakreste flyplass.