Råd og tips

Turistvisum

Nordmenn trenger ikke å søke om visum ved opphold i Thailand som varer mindre enn 30 dager. Vær oppmerksom på at passet skal være gyldig i minst 6 mnd etter ankomst til Thailand. Ved opphold utover 30 dager kontakt immigration for informasjon om hvordan du skal forholde deg. Unngå å komme i "overstay" i forhold til immigrasjonsmyndighetene.

Elektrisitet

Strømnettet i Thailand er på 220 volt. Det er uheldigvis ikke noen standard for kontakter. Den mest vanlige typen er alikevel den flate med to pinner som er standard i USA.

Tips

Store hoteller og restauranter legger til 10% på regningen som tips. Ellers er det vanlig å gi ca. 10% i tips. Endel restauranter har også lagt til 10% tips.

Myntenhet

Myntenheten i Thailand er kalt Baht. En Baht deles inn i 25 Satang. Normalt er beste måte å ta ut penger på direkte uttak i minibank. Ved overføring av penger til Thailand, er det som regel mest lønnsomt å overføre i utenlandsk valuta og la veksling skje i Thailand. Aldri veksle på hotell, kursen er da som regel elendig. Minibanker finnes overalt i Thailand og de fleste 7-11 utsalg (som det er en del tusen av i Thailand) har minibank.

De fleste store kredittkort - Visa, American Express og Mastercard blir akseptert på de fleste hotell og restauranter. Kjøpesentre og andre store butikker aksepterer også de fleste kort. Noen mindre butikker legger av og til på 3%-5% ved betaling med kreditkort.

Tidssone

Thailand ligger 6 timer foran Norge på vinteren og 5 timer når det er sommertid. Banker har åpent fra 0830 til 16.00.

Reise i Thailand
Thai Airways opererer med flygninger til 21 byer og feriested. Thailands tog er effektive, men reisetid kan bli lang i dette store landet. Bankgkok Air har også flyvninger til en del destinasjoner. Forøvirg er taxi billig (spesielt Bangkok) samt at Thailand har svært gode ruteforbindelser med buss og minibuss.

Thailand har venstrekjøring.

Ved flyplassen

Det er lett å komme seg til Bangkok fra Bangkok flyplass. En limusin med aircondition koster ca. 500 Baht, avhengig av modell og distanse. Det er også mulig med buss og taxi. Unngå taxifirmaene som haler og drar i deg med det samme du kommer ut av passkontrollen. Disse er ofte veldig dyre og lite seriøse. Dersom du er i tvil, spør besetningen på flyplassen.

Toll

Besøkende kan ta med seg 200 tax free sigaretter og en liter med sprit eller vin. Det er veldig strenge straffer for import av våpen og narkotika.

Du kan ta med deg så mange reisesjekker du måtte ønske, men kontanter med en verdi over US$10,000 (67000 kroner) må fortolles ved ankomst. Det er ikke lov å importere mer enn 2000 Baht per person eller eksportere mer enn 50000 baht per person i kontanter.